Csokoládé

TÉVHIT: „A kutyák szeretik a csokoládét."

csoki
VALÓSÁG: Kezdjük a legfontosabbal: a csokoládé a kutyák számára mérgező! A csokoládéban (illetve a kakaóbabban) lévő teobromin kutyákban súlyos vörösvérsejt károsodást okozhat, ezenkívül az édesség cukortartalma érzékenyebb egyedekben a fogak károsodását, túlzott, illetve gyakori etetése esetén elhízást, vagy akár cukorbetegséget is okozhat.
A táplálkozás kutatók vizsgálatai alapján kiderült, hogy ha a kutyákat választás elé állítjuk, akkor azokat az élelmiszereket részesítik előnyben, melyeknek magasabb a zsírtartalma, illetve - az esetleges hiány állapotoktól függően – bizonyos aminosavakban gazdagabbak, tehát véletlenül sem a szénhidrát (cukor) tartalom alapján szelektálnak.
Másrészt mi, emberek hajlamosak vagyunk (akár tudat alatt is) a saját ízlésünket kivetíteni a kedvenceink felé, Csoki 1
melyet a kutyák (főleg az emberrel nagyon szoros kapcsolatban lévők) akár elvárásként is érzékelhetnek, tulajdonképpen azért kérik a csokoládét, mert ezt mi, a gazdáik „elvárjuk" tőlük. Idővel természetesen ez a viselkedés rögzül és kutyák „megtanulják szeretni" az édességet, vagy akár bármilyen más élelmet (pl. kenyér, keksz, cukor, stb.).

Összességében nagyon fontos, hogy kutyáinkat ne szoktassuk rá a nem nekik való, egészségtelen falatkákra!

Kövess minket a Facebookon!

Címünk: 1141 Budapest,  Mogyoródi út 141/A  |  Központi telefon: +36-1 / 222-6178  |  E-mail címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartásunk: Hétfő-Péntek 9-12 és 16-20 , szombaton 9-12 , vasárnap: zárva