Kutyusok figyelem!

Csoportos kutya-fitnesz órát hirdetünk most nektek az alábbi három témakörben:

- Aktív kutyusoknak

- Molett kutyusoknak

- Idős kutyusoknak

 

Aktív kutyusok figyelem!

Túlteng benned az energia és rosszcsontságokat csinálsz, míg a gazdi dolgozik?! Nem vagy elég fáradt az esti séták után?! Vagy netán sportolsz valamit, de szeretnéd elkerülni a sportsérüléseket?!

Mindkét esetben itt a helyed.Aktív kutyusok

Nektek, egészséges kutyusoknak, egyszerűen jó elfoglaltságot jelent, ahol szorosabbra fűzhetitek a gazdival a kapcsolatot, miközben mindenféle ügyességfejlesztő játékokban vehettek részt, változatos és izgalmas feladatokkal és persze jutalomfalatokkal. Az órák segítenek megfelelő módon levezetni az energiátokat, hogy egy kellemes testi, szellemi fáradtsággal térjetek haza pihenni.

Nektek, sportolóknak, a tornaórák hozzájárulnának teljesítményetek fokozásához, valamint a test-tudatosság fejlesztéséhez, megerősítenétek izmaitokat, javulna az állóképességetek, a koordinációtok, ami mind segítene abban, hogy elkerüljétek a jövőbeni sérüléseket a pályán.

Mindegyik esetben az órákon végzett feladatokkal nemcsak az általános testmozgás során, pl. futás, fejleszthető izmokat mozgatjuk meg, hanem olyan mélyizmokat is, amelyeket csak speciális instabil tornával lehet erősíteni, melynek során nemcsak a végtag izmosodik, de az ízületek is stabilabbak lesznek. Ez fontos egy leendő sérülés, illetve egyéb ortopédiai betegség elkerülésénél.

Ha kedvet éreztek egy kis céltudatos, preventív, ugyanakkor jó kedélyű, bolondos testmozgáshoz, akkor vakkantsatok a gazdinak és gyertek el hozzánk.

Csoportos órák aktív kutyusoknak:

Időpontok: Folyamatosan induló csoporok. Időpont egyeztetés a 20/5000-966 telefonszámon. 

A csoportos foglalkozás ára 2.500.-/fő/alkalom, melyet a 10 alkalmas bérlettel vehetnek igénybe, amelynek ára 25.000.- forint.

A foglalkozás minimum két és maximum 3 fővel van megtartva.

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek: 20/5000-966 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

 


Molett kutyusok figyelem!

Van rajtatok némi kis túlsúly, amit már többször próbáltatok a gazdival közösen leadni, de sehogy sem sikerült, mert nem lehet betartani a szigorú diétát, a megerőltető sétákat/futásokat vagy a diéta mellett sem indult meg a fogyás, mert lassabb az anyagcserétek, és több segítség kellene a fogyáshoz?!

Akkor most itt a megoldás!

Gyertek el hozzánk fizioterápiás kutya-fitneszre és egy csapásra megoldódik a gondotok! Persze nem lesz könnyű és kell hozzá némi kitartás, de ígérem, hogy jutalomfalatok mellett, érdekes és játékos feladatokkal seperc alatt ledobjuk azokat a kilókat.

Molett kutyusokA gazdinak is mondjátok el, hogy miért olyan fontos ez az extra segítség! Mert mi nemcsak megbeszéljük és kontrolláljuk a diétát és annak menetét hétről hétre, hanem a kutyus túlsúlyának megfelelő módon állítjuk össze a tornafeladatokat és kezeléseket is. A testmozgás olyan speciális gyakorlatokkal történik, melyekkel az ízületeket kímélni tudjuk, ami nagyon fontos, hisz a túlsúly egyik nagy hátránya, hogy rettentően megterheli az ízületeket, ami nagyban hozzájárul a különböző ízületi megbetegedések, sérülések kialakulásához. Az eltérő kutyafajták különféle öröklött betegségekre (pl. diszplázia, patella ficam, stb.) hajlamosak, amiknek a megjelenését a túlsúly szintén előrehozza. Emellett igencsak megterheli a szívet és egyéb belső szerveket is, amik mind-mind elvesznek szeretett kutyusunk életéből egy-egy szeletet.

De sohasem késő belevágni és segítséget kérni, felfedezni valami újat a siker reményében. Ha ti is egyetértetek velem, akkor csak vakkantsatok egyet, s máris elkezdődhet a nagy kaland a fogyás rögös útján.

 

Csoportos órák molett kutyusoknak:

Időpontok: Folyamatosan induló csoporok. Időpont egyeztetés a 20/5000-966 telefonszámon. 

A csoportos foglalkozás ára 2.500.-/fő/alkalom, melyet a 10 alkalmas bérlettel vehetnek igénybe, amelynek ára 25.000.- forint.

A foglalkozás minimum két és maximum 3 fővel van megtartva.

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek: 20/5000-966 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

 

Idős kutyusok figyelem!

A gazditok úgy érzi, hogy már nem vagytok az a régi kölyökkutyus, aki minden rosszaságban benne volt, ugrándozott, fickándozott és sosem volt elég neki a séta, a mozgás?! Lehet, hogy egy kis idő eltelt azóta, s kicsit megfáradtatok, már nehézkesebben keltek fel, s egy kis időt vesz igénybe, míg bejáródnak azok a fránya ízületek, séta közben is lassabbak vagytok picit, és már nem szaladtok olyan lelkesen a labda után sem, de a szívetek még a régi, még úgy ketyeg, mint egy két évesnek...
Idős kutyusok

Ha nálatok is ez a helyzet, s úgy gondoljátok, hogy a gazditok szívesen segítene, hogy újra fittek és frissek legyetek, hogy még sok boldog aktív órát tudjatok eltölteni együtt, akkor hozzátok el a gazdit hozzánk egy kis fizioterápiára, hiszen a gyógytorna nemcsak a műtétek utáni rehabilitációban, neurológiai- és gerincproblémákban, ízületi megbetegedésekben és egyéb sérülésekben segít, hanem nektek is segítene új lendületet venni. Először is különböző technikákkal csökkentenénk a fájdalmaitokat, javítanánk az ízületek működését a teljes mozgáspályájukon, valamint érdekes és izgalmas játékos feladatokkal megtornáztatnánk a kissé megfáradt, elpuhult izmaitokat is. Néhány kezelés után már látható lesz a különbség. S mindezt persze úgy tesszük, hogy ti is nagyon élvezzétek, hiszen lesz jó sok jutalomfalat és játék is. Útravalónak pedig megtanítjuk a gazdinak is, hogy hogyan tudja majd otthon is fenntartani ezt az újdonsült jóléti állapotot.

Ha felkeltettük érdeklődésed, csak bátran vakkants egyet, s máris jöhetsz hozzánk megújulni!

Csoportos órák idős kutyusoknak:

Időpontok: Folyamatosan induló csoporok. Időpont egyeztetés a 20/5000-966 telefonszámon. 

A csoportos foglalkozás ára 2.500.-/fő/alkalom, melyet a 10 alkalmas bérlettel vehetnek igénybe, amelynek ára 25.000.- forint.

A foglalkozás minimum két és maximum 3 fővel van megtartva.

További információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek: 20/5000-966 vagy Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

 

 

Újra oltási akció az RHD-2 vírus ellen!

p1040867 origNyulas Gazdik figyelem!

 

Újra oltási akció az RHD-2 vírus ellen 2018. május 9-én és 10-én!

A legtöbb nyúltartó ismeri és féli a myxomatosis, valamint a vérzéses betegség (RHD) kórokozóit. Ezek ellen már régóta oltjuk a nyuszikat. Az eddigi vakcinák megbízható védettséget nyújtanak ellenük.

Azonban nemrégiben felbukkant egy új kórokozó: az RHD-2 vírus. A legtöbb vélemény szerint ez a nyulak vérzéses betegsége vírusának egy új típusa, melyhez sok tekintetben hasonló. Terjedése a fertőzött egyedek között gyors, a vírus legtöbb testváladékkal ürül. Ezen kívül legyek, vérszívó ízeltlábúak, valamint mechanikus vektorok (nem megfelelően fertőtlenített etető-itató edény, fekhely, gondozó ruházata, stb.) közvetíthetik.

Fontos különbség, hogy a lappangási idő kicsit hosszabb (2-6 nap), ezért mire a tünetek kialakulnak a beteg állatnak több lehetősége van a vírus szétszórására.

RHDV-atomic-modelA betegség tünetei az RHD-hoz hasonlóan szegényesek (bágyadtság, étvágytalanság, néha véres orrváladék), sokszor csak az állat hirtelen elhullása következik be, ritkább esetekben testtömeg csökkenéssel és sárgasággal járó krónikus fertőzés alakul ki. A halálozási arány akár 50%-os is lehet.

A védekezés főbb szempontjai: lehetőség szerint zárt tartás, a higiénia betartása, illetve védőoltás alkalmazása.

A legnagyobb gond, hogy az RHD ellen kifejlesztett vakcina semminemű védelmet nem nyújt az RHD-2 vírus ellen. Szerencsére már Magyarországon is forgalomban van speciálisan az RHD-2 ellen kifejlesztett védőoltás, amely hatékony védelmet biztosít.

Sajnos, az új vakcina csak 40 adagos kiszerelésben kapható és elkészítés után viszonylag gyorsan fel kell használni.

Ezért május 9-én és 10-én (szerda, csütörtök) OLTÁSI AKCIÓT tartunk. Ekkor a vakcinát kedvező áron biztosítjuk a nyuszik számára.

nyusziAz akcióban való részvételi szándékot a szokásos elérhetőségeken jelezhetik, illetve itt további információt is kaphatnak.

Cím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 141/A

Telefonszám: +36-1-222-6178

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: www.facebook.com/allatorvosirendelo.curavet

Honlap: www.cura-vet.hu

Ebösszeírás Zuglóban 2019

Tisztelt Zuglói Kutyás Gazdik!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zuglói Önkormányzat ismét ebösszeírást rendelt el.
Alább olvashatják a felhívást, illetve a linket, amin keresztül online kitölthetik, valamint elküldhetik az adatlapot. 

 

"Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

 A kerületi önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a kerületi önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

 A 2019. évi ebösszeírás céljából kérem a Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzat közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az “Ebösszeíró adatlapot” elektronikusan szíveskedjenek kitölteni 2019. december 31 napjáig, és a https://www.govcenter.hu/ebnyilvantarto/Content/PublicEbBPXIV.aspx felületen keresztül részünkre eljuttatni. A beérkező adatalapokról a rendszer automatikus visszajelzést küld, annak beérkezésétől számított 15 munkanapon belül.

 Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv alapján.

 Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft."

 


EGY KIS SEGÍTSÉG AZ ADATBEJELENTŐ LAP KITÖLTÉSÉHEZ:
- "Az állat azonosítása rovatba" az egyedi azonosító számhoz a mikrochip 15 számjegyét kell beírni. (Matrica esetén a vonalkód alatti apró számok.)
- "A chip helyeződése": a nyak bal oldala
- "Az azonosítási okmányhoz" vagy az oltási könyv számát (a borító belső oldalának tetején lévő szám) vagy az útlevél számát (minden oldal alján megtalálható) kell beírni.
- "A veszettség elleni oltás" rovatba az alkalmazott vakcina nevét kell beírni. Ez az oltási könyv, illetve az útlevél "veszettség elleni védőoltások" oldalán beragasztott matricára írt név, a gyári szám a címkén a vakcina neve alatti apró, betűket és/vagy számokat tartalmazó felirat.
- "A veszettség elleni oltás érvényessége" alaphelyzetben a vakcinázás időpontjához képest 1 év, 1 évesnél fiatalabb állatoknál fél év.

Nyuszi RHD-2

Nyulas Gazdik figyelem!

 nyuszi2

Új veszély a láthatáron!

 

A legtöbb nyúltartó ismeri és féli a myxomatosis, valamint a vérzéses betegség (RHD) kórokozóit. Ezek ellen már régóta oltjuk a nyuszikat. Az eddigi vakcinák megbízható védettséget nyújtanak ellenük.nyusziRHDAzonban nemrégiben felbukkant egy új kórokozó: az RHD-2 vírus. A legtöbb vélemény szerint ez a nyulak vérzéses betegsége vírusának egy új típusa, melyhez sok tekintetben hasonló. Terjedése a fertőzött egyedek között gyors, a vírus legtöbb testváladékkal ürül. Ezen kívül legyek, vérszívó ízeltlábúak, valamint mechanikus vektorok (nem megfelelően fertőtlenített etető-itató edény, fekhely, gondozó ruházata, stb.) közvetíthetik.


Fontos különbség, hogy a lappangási idő kicsit hosszabb (2-6 nap), ezért mire a tünetek kialakulnak a beteg állatnak több lehetősége van a vírus szétszórására.
A betegség tünetei az RHD-hoz hasonlóan szegényesek (bágyadtság, étvágytalanság, néha véres orrváladék), sokszor csak az állat hirtelen elhullása következik be, ritkább esetekben testtömeg csökkenéssel és sárgasággal járó krónikus fertőzés alakul ki. A halálozási arány akár 50%-os is lehet.


A védekezés főbb szempontjai: lehetőség szerint zárt tartás, a higiénia betartása, illetve védőoltás alkalmazása.
A legnagyobb gond, hogy az RHD ellen kifejlesztett vakcina semminemű védelmet nem nyújt az RHD-2 vírus ellen. Szerencsére már Magyarországon is forgalomban van speciálisan az RHD-2 ellen kifejlesztett védőoltás, amely hatékony védelmet biztosít.

 

Sajnos, az új vakcina csak 40 adagos kiszerelésben kapható és elkészítés után viszonylag gyorsan fel kell használni.nyuszi1
Ezért április 24-26-ig OLTÁSI AKCIÓT tartunk. Ezen 3 nap alatt a vakcinát kedvező áron biztosítjuk a nyuszik számára.

 

Az akcióban való részvételi szándékot a szokásos elérhetőségeken jelezhetik, illetve itt további információt is kaphatnak.


Cím: 1141 Budapest, Mogyoródi út 141/A
Telefonszám: +36-1-222-6178

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Facebookwww.facebook.com/allatorvosirendelo.curavet
Honlapwww.cura-vet.hu

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Címünk: 1141 Budapest,  Mogyoródi út 141/A  |  Központi telefon: +36-1 / 222-6178  |  E-mail címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyitvatartásunk: Hétfő-Péntek 9-12 és 16-20 , szombaton 9-12 , vasárnap: zárva